2011. december 8., csütörtök

Túrókrém palacsintába és süteményekbe

Jellemzők: hagyományos túrókrém palacsintába. Több tejföllel elkeverve piskótalap tölteléke lehet.
Elkészítési idő: 5 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****


Hozzávalók 4 adaghoz (12 nagy vagy 16 kisebb palacsinta megtöltéséhez, egy piskótalap megtöltéséhez):
  • 25 dkg tehéntúró
  • 0,5 pohár zsírszegény tejföl (85 g)
  • 1 tojássárgája
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • (por)cukor
  • 5 dkg mazsola (rumba vagy vízbe áztatva, majd lecsöpögtetve)
  • 0,5 citrom reszelt héja vagy 2 teáskanál citromhéjpor, esetleg citromhéjaroma
  • fahéj (opcionális)

Elkészítés:
  1. A túrót törd át alaposan egy villával.
  2. Keverd hozzá a többi alapanyagot, s édesítsd ízlés szerint.

Tippek: 
  • vödrös natúr túrókrémből (a Lidlben Pilos márkanéven lehet ilyet kapni 500 grammos kiszerelésben) olcsóbban tudsz nagyobb mennyiségű túrókrémet készíteni. Ehhez tejfölt egyáltalán nem, tojássárgáját nem feltétlenül kell használnod, hiszen krémes állagú. Ízesítsd a natúr túrókrémet a fentiek szerint.
  • A krémet 1-2 evőkanál kókuszreszelék hozzáadásával különlegesebbé tudod változtatni.

Összár: kb. 350 - 450 Ft (2011), 12 db nagy palacsintával: kb. 450 - 600 Ft.
Egyéb elnevezések: túrókrém palacsintához, túrós palacsinta tölteléke, túrós palacsinta,