2011. október 31., hétfő

Édes krumplis lepény

Valóban nagyon pénztárcakímélő sütemény, ráadásul még finom is. Liszt szinte alig kell hozzá! Kezdők is bátran megsüthetik.



Hozzávalók: 50 dkg főtt burgonya jól áttörve, 10 dkg cukor, 3 dkg vaj, 4 tojás (sárgája és fehérje különválasztva), fél csomag sütőpor, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj (opcionális), porcukor, lekvár.

Elkészítés:
  1. Verj habosra 4 tojássárgát a cukorral.
  2. A nagyon alaposan áttört, kihűtött krumplit és a lisztet keverd hozzá.
  3. Erőteljesen dolgozd össze a liszttel, a tejföllel, add hozzá a sütőport, a vaníliás cukrot és a fahéjat.
  4. Verd fel keményre a 4 tojásfehérjét és elegyítsd a tésztával.
  5. Helyezd a masszát vajjal vastagon kikent, liszttel enyhén beszórt kör alakú, közepesen mély tepsibe (sütőformába).
  6. Forró, előmelegített sütőben süsd meg (180 fokon).
  7. Tálald porcukorral meghintve, lekvárral.
  8. Jó étvágyat!
Küldte Szepezdiné Marika, köszönjük neki!