2011. december 27., kedd

Rántott sajt kiadósan, olcsón

Jellemzők: finom, húsmentes feltét. Sült burgonya, salátaféle, áfonyalekvár, majonézes mártások, esetleg zöldséges rizs illik mellé. Szendvicsek tölteléke is lehet.
Elkészítési idő: 35-40 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 30 dkg reszelt trappista lereszelve
  • 1 tömlős sajtkrém (natúr ízesítésű, 100 g)
  • 5 db tojás
  • búzafinomliszt
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez étolaj
  • ízesítéshez: zöldfűszerek apróra metélve, zúzott fokhagyma, őrölt fekete bors, őrölt szerecsendió (opcionális)

Elkészítés:
  1. A lereszelt sajtot keverd össze a tömlős sajtkrémmel, 2 tojással és annyi (kb. 2 evőkanál) liszttel, hogy laza, de már formázható masszát kapj.
  2. A masszából formázz négyzet vagy kör alakokat.
  3. Szokás szerint panírozd be a masszadarabokat: forgasd meg lisztben, tojásban, majd prézliben. A panírozási műveletet ismételd meg a darabokon: a dupla bunda biztosítja, hogy ne folyjon ki a sajt.
  4. Jól felhevített, bő olajban süsd a sajtdarabok mindkét oldalát aranybarnára. Laza mozdulattal fordítsd meg őket.
  5. Tálald melegen. Jó étvágyat!

Összár: 750-900 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: rántott sajt másként, rántott trappista recept