2011. október 31., hétfő

Tojásos kelbimbó egyszerűen és gyorsan

Gyors vacsorának vagy ebédnek ideális, húsféleség nem kell hozzá, így egyes vegetáriánus étrenden élők is hozzáfoghatnak az elkészítéséhez.


Hozzávalók négy személyre: 40 dkg kelbimbó (mirelit vagy friss), 5 dkg vaj / margarin, 4 db tojás, 1 pohár tejföl (175 g), zsemlemorzsa, só, bors.

Elkészítés:
  1. A kelbimbót párold puhára kevés sós vízben.
  2. Ha kész, csöpögtesd le.
  3. Egy tűzálló tálat kenj ki némi vajjal vagy margarinnal, majd szórd be prézlivel.
  4. Tedd beée a kelbimbókat és morzsold rá a maradék vajat.
  5. A tojásokat verd fel, majd keverd el alaposan a tejföllel. Ne felejtsd el sóval és borssal ízesíteni.
  6. A tejfölös-tojásos elegyet öntsd a kelbimbókra.
  7. Süsd addig, amíg a tejföl meg nem szikkad az étel tetején.
Tipp: kelbimbó helyett brokkolival is elkészíthető.

Egyéb elnevezések: tojással rakott kelbimbó