2011. november 27., vasárnap

Barbecues - grillcsirkés pizza

Jellemzők: maradék grillcsirkével is elkészíthető ez a pizza, s nem kifejezetten drága alapanyagok adják a feltétet rá.
Elkészítési idő: pizzatészta-készítés + 30 perc 
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****


Hozzávalók egy kétadagos nagy pizzalap ízesítéséhez:
  • 1 nyers nagy pizzalap (alap pizzatésztából), nagyon vékonyra nyújtva
  • 15 dkg grillezett, csontozott csirkehús vékony csíkokra vágva (mell vagy comb)
  • 1 kicsi fej lilahagyma
  • 5 evőkanál barbecueszósz
  • 5 dkg füstölt gouda sajt (vagy egyéb füstölt sajt)
  • 5 dkg mozzarellasajt apró darabokra morzsolva
  • 1 evőkanál (olíva)olaj
  • kevés friss korianderzöld nagyon apró darabokra vagdalva
  • 5 dkg morzsolt csemegekukorica (opcionális)

Elkészítés:
  1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokosra.
  2. A pizzalapot helyezd zsiradékos lemeztepsire, majd a tészta felületét kend meg az (olíva)olajjal.
  3. A reszelt füstölt sajtot szórd egyenletesen a pizzára.
  4. Ezen oszlasd el a barbecueszószt.
  5. Helyezd a tésztára a csirkecsíkokat.
  6. Opcionális: a pizzát kukoricaszemekkel is gazdagíthatod.
  7. Szórd meg a mozzarelladarabokkal a pizzát.
  8. Told az előmelegített sütőbe az ételt.
  9. Süsd kb. 20 percig.
  10. Tálald friss korianderrel megszórva. Jó étvágyat!

Összár: a pizzatésztát is a költségekhez adva kb. 500 - 600 Ft (2011).