Sütési hőfokozatok átváltása
Celsius
fok
|
Gázfokozat
|
140°C
|
1-es
gázfokozat
|
150°C
|
2-es
gázfokozat
|
160°C
|
3-as
gázfokozat
|
180°C
|
4-es
gázfokozat
|
190°C
|
5-ös
gázfokozat
|
200°C
|
6-os
gázfokozat
|
210°C
|
7-es
gázfokozat
|
220°C
|
8-as
gázfokozat
|
240°C
|
9-es
gázfokozat
|
260°C
|
10-es
gázfokozat
|
Hány gramm egy csésze....?
Segítség az angolszász receptek csészés / bögrés mértékegységrendszerének átváltásához. Egy csésze űrtartalma a metrikus rendszer szerint hozzávetőlegesen 250 ml.
| Ételfélék | Gramm |
| Árpagyöngy (gersli) | 220 |
| Banánpüré | 260 |
| Barna cukor | 226 |
| Cukkini (apró kockákra vágva) | 133 |
| Cukor (kristálycukor) | 220 |
| Csicseriborsó (száraz) | 210 |
| Csirkemell apró kockákra vágva | 150 |
| Csokoládédarabok | 190 |
| Datolya (aszalt, mag nélkül) | 170 |
| Dió (egészben) | 124 |
| Egész mandula | 110 |
| Fekete áfonya | 150 |
| Joghurt (natúr) | 270 |
| Kakaópor | 115 |
| Kókuszreszelék | 90 |
| Kukoricaliszt | 150 |
| Kuszkusz | 185 |
| Liszt (búzafinomliszt) | 150 |
| Málna (fagyasztott vagy friss) | 130 |
| Mazsola | 190 |
| Nyers rizs | 228 |
| Petrezselyemzöld (apróra vágva) | 75 |
| Porcukor | 225 |
| Póréhagyma apróra darabolva | 90 |
| Reszelt trappista sajt | 100 |
| Rizspehely, puffasztott rizs | 35 |
| Sárgarépa (apró kockákra vágva) | 142 |
| Tejföl (1 amerikai csészényi!) | 250 |
| Vaj | 238 |
| Víz | 250 |
| Zöldborsó (nyers) | 130 |
| Zsemlemorzsa | 115 |