2011. november 13., vasárnap

Sajttal töltött szafaládé / krinolin

Jellemzők: sült krumpli, rizs, zöldséges rizs, krumpligombóc, saláták vagy főzelékek mellé adható egyszerű feltét, de kiflibe, zsömlébe is finom szendvicsnek. Nagyon jól passzol még burgonyapüré + párolt káposzta mellé is.
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók négy adaghoz:
  • 4 db szafaládé vagy 60-70 dkg krinolin
  • kb. 10 dkg kemény, jól vágható sajt (trappista, edámi stb.)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:
  1. Nyúzd le a szafaládé / krinolin műbelét. Ha szafaládét használsz, vágd négy közel azonos méretűre.
  2. Fúrj a darabok közepébe egy-egy lyukat.
  3. A lyukakat töltsd meg hosszú, fél centiméter vastag sajtdarabokkal. Úgy töltsd meg, hogy a sajtnak ne legyen lehetősége kifolyni a forró olajban.
  4. Dobd kb. 8-10 percre a darabokat forró olajba.
  5. Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: sajtos krinolin, sajtos szafaládé.