2011. november 24., csütörtök

Hamis brownie csoki nélkül

Jellemzők: "jóárasított" brownie. Dió helyett használhatsz hozzá mandulát vagy mogyorót is.
Elkészítési idő: 50 perc 
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****



Hozzávalók egy tepsinyi adaghoz:
  • 17 dkg sütőmargarin (egy kockamargarin 2/3-a) VAGY ugyanennyi vaj
  • 30 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • csipetnyi só
  • 10 dkg búzafinomliszt
  • 5 dkg jobb fajta kakaópor (20%-os, vagy magasabb zsírtartalmú)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg durvára vágott vagy darált dió, VAGY ugyanennyi mogyoró VAGY ugyanennyi mandula
  • egy tepsi zsiradékkal kikenve VAGY sütőpapírral kibélelve (ez a jobbik választás)

Elkészítés:
  1. Melegítsd elő a sütőt 160 Celsius fokosra.
  2. Olvaszd folyékonnyá a zsiradékot, de ne legyen forró. Használd a mikrosütőt.
  3. Üsd egy keverőtálba a tojásokat. Keverd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, a kakaóport és a lisztet, valamint az olvasztott zsiradékot. Végül add a sűrű masszához a diót is.
  4. Oszlasd szét egy kanállal a brownie tésztáját a tepsi alján.
  5. Told a tepsit 30-40 percre az előmelegített sütőbe. (A sütési idő nagyban függ a tepsi méretétől és anyagától, valamint attól, hogy a brownietészta milyen magasan van abban.) A 30. percben végezz fogpiszkálópróbát.
  6. Hűtsd ki a kész süteményt. Szórd meg porcukorral a tetejét (vagy vond be csokimázzal), majd vágd fel. Jó étvágyat!

Összár: 500 - 600 Ft (2011)

Egyéb elnevezések: brownie csokoládé nélkül