2011. október 30., vasárnap

Töpörtyűs / tepertős pogácsa (élesztő nélkül) olcsón, egyszerűen




Hozzávalók: 10 dkg ízes sertészsír, 2 + 1 tojás, 1 csomag sütőpor, 50 dkg liszt, 2 evőkanál tejföl, 20 dkg darált tepertő, só, bors.

Elkészítés:
  1. Szitáld egy lisztet egy keverőtálba. Add hozzá a lágy, szobameleg zsírt, a sütőport, 2 db egész tojást, a tejfölt, sózd, borsozd.
  2. Dolgozd össze alaposan és nyújtsd ki egy cm vékonyra.
  3. A tetején oszlasd el egyenletesen a jól ledarált tepertőt.
  4. Hajtogasd össze, nyújtsd ki még egyszer, majd megint hajtsd össze.
  5. Hagyd pihenni a tésztát egy órán át.
  6. Nyújtsd ki, hajtogasd, megint nyújtsd ki ujjnyi vastagra.
  7. Rácsozd be a tésztalap tetejét egy késsel. 
  8. Szaggasd ki kis átmérőjű pogácsaszaggatóval. Kend meg a tetejét egy felvert tojással.
  9. Előmelegített, 200 fokos sütőben süsd aranybarnára.