2011. november 13., vasárnap

Erőleves egyszerűen

Jellemzők: vitaminokban és rostokban bővelkedő, gyorsan elkészíthető leves. 
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók négy adaghoz:
  • 20 dkg zsírszegény húsféle vékony csíkokra vágva
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 szál sárgarépa felkockázva
  • 1 szál petrezselyemgyökér felkockázva
  • 20 dkg karfiol rózsáira szedve
  • 20 dkg (kb. két maréknyi) zöldborsó
  • 10 dkg zöldbab
  • 2 húsleveskocka
  • őrölt feketebors
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • 2 tojás sárgája
  • 1 maréknyi apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:
  1. A húscsíkokat fehérítsd ki a felhevített étolajon. 
  2. Párold félpuhára 1 dl víz hozzáöntése után.
  3. Add hozzá a felaprított zöldségeket és párold meg azokat nagyjából készre.
  4. Öntsd fel 1-1,2 liter vízzel a levesalapot. 
  5. Ha forrni kezd a víz, dobd hozzá a leveskockákat. Ízesítsd petrezselyemzölddel, szerecsendióval, borssal, s ha szükséges, sózd meg. Forrald még 3-4 percig.
  6. Egy levesestál aljára tedd bele a két tojássárgáját. Erre öntsd rá a tálból a forró levest. Nagyon sűrűn kavargatva vegyítsd el a tojást a lében.
  7. Jó étvágyat!