2011. november 17., csütörtök

Sajtos csirkemell krumpliágyon

Jellemzők: rendkívül gyorsan és egyszerűen összehozható, laktató egytálétel, különösebb konyhai ismereteket nem igényel az elkészítése. Készítheted bőr és csont nélküli csirke felsőcombból is, de ebben az esetben a sütési idő megnyúlik. Kínáld friss salátával.
Elkészítési idő: 45-50 perc
Nehézségi fok: egyszerű 
Olcsósági faktor: ***


Hozzávalók négy adaghoz:
  • 50-60 dkg csirkemellfilé 4 vastagabb szeletre vágva, megmosva, lecsöpögtetve
  • növényi olaj (ízlés szerint napraforgó, olíva stb.)
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 80 dkg burgonya meghámozva, megmosva, majd kb. 2x2 cm-es kockákra vágva
  • 10 dkg reszelt kemény sajt (trappista)

Elkészítés:
  1. Melegítsd elő a sütődet 220 Celsius fokosra.
  2. Kb. két evőkanálnyi olajat csurgass egy tűzálló tál vagy egy kisebb tepsi aljára. Rétegezd fel rajta a krumplikockákat. Ezt sózd és borsozd meg, valamint ízesítsd a fokhagymapéppel.
  3. Tedd a sütőbe a krumplit 10 percre (az edényt lefedni nem kell).
  4. Vedd ki az edényt a sütőből és helyezd a krumpli tetejére a csirkemellszeleteket. Egy konyhai ecset vagy kenőtoll segítségével kend be olajjal a húst. Ezután sózd és borsozd meg.
  5. Told vissza a sütőbe a tálat, süsd 20 percig.
  6. Végül ismét vedd ki az edényt, szórd a csirkehús tetejére a sajtot, és süsd további 2-3 percig.
  7. Jó étvágyat!
Tipp: fűszerezhető kevés kakukkfűvel és majoránnával is.