2011. október 17., hétfő

Tonhalas spagetti - Egyszerű, gyors és finom!

Megfelelő szénhidrátmennyiséggel lát el az ízes, enyhén savanykás, felfrissítő tonhalas spagetti. Zsírszegény, így fogyókúrázók is bátran nekieshetnek egy adagnak. 25 percen belül elkészül, könnyű vacsora vagy ebéd.

Hozzávalók négy személyre: egy zacskó durum spagetti (50 dkg), 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 evőkanál sűrű paradicsompüré (kb. két kicsi konzervnyi), egy friss citrom felének a leve, friss vagy szárított bazsalikom (előbbi díszítésnek sem utolsó), bors, só, olívaolaj vagy jobb híján étolaj, 1 nagy konzervnyi sós lében tartósított tonhaldarabka-konzerv, 1 cikk fokhagyma.

Elkészítés:
  1. Tedd oda főni sós vízben a tésztát.
  2. Fonnyaszd meg a kockára vágott hagymát egy kanálnyi olajon.
  3. Adj hozzá sót, borsot, az összetört fokhagymát és a paradicsompürét.
  4. Keverd el ezt a nem leszűrt tonhalkonzervvel.
  5. Ízesítsd bazsalikomlevéllel vagy ennek őrölt, szárított változatával.
  6. Csavard a fél citrom levét a szószba.
  7. Rotyogtasd még 5 percig az ételt.
  8. Forgasd meg benne a leszűrt tésztát.
Egyéb elnevezés: spagetti tonhallal, spaghetti a la bamba.