2011. október 17., hétfő

Petrezselymes pangasius / tőkehal egyszerűen

Némelyik hipermarketlánc egész olcsón árusítja olykor-olykor a pangasius vagy egyéb tengeri halak filézett szeleteit. Havonta kétszer-háromszor fogyassz belőle, mert az értékes ásványi anyagok mellett okosító, érrendszervédő omega3 zsírsavakat is tartalmaz! A petrezselymes tengeri halat négy fő részére 20-25 perc alatt elkészítheted.



Hozzávalók négy személyre: 60 dkg (egy zacskónyi) tengeri halfilé (pangasius vagy tőkehal), 2 evőkanál étolaj, só, 2 cikk fokhagyma, jó sok petrezselyemzöld, citromlé, bors.

Elkészítés:

  1. A mirelit halat olvaszd ki.
  2. A szeleteket mosd meg, fektesd grillrácsra, vagy ha az nincs, alófóliadarabokra.
  3. Kend be őket péppé zúzott fokhagymával, étolajjal, borsozd meg, majd hintsd meg nagyon finomra metélt petrezselyemmel (de rengeteggel ám!)
  4. Ha grillrácsra fektetted, ha nem, takard le alufóliával.
  5. Süsd meg nagyon forró sütőben. Kb. 15 perc kell neki.
  6. Ha kisült, ismét hintsd meg egy kis finomra metélt petruskával.
Tipp: jól illik hozzá a krumplipüré, a sült krumpli, a spenótfőzelék, a párolt répa és a párolt karalábé.

Egyéb elnevezések: grillezett pangasius, grillezett tőkehal, grillezett tengeri hal, petrezselymes tengeri hal.