2011. október 23., vasárnap

Juhászpörkölt egyszerűen, olcsón, maradékból

A nyakadon maradt egy nagyobb adag pörkölt és már unod? Fagyaszd le, s ha előveszed, főzz belőle juhászpörköltet!

Hozzávalók négy személyre: fél kg húsból (pulykából, sertésből vagy marhából) készült pörkölt, négy evőkanál tejföl, egy evőkanálnyi liszt, só, kevés őrölt köménymag, 60 dkg káposzta.

Elkészítés:
  1. Vágd nagyobb csíkokra a káposztát. Nem szükséges lereszelni.
  2. Tedd a csíkokat a felmelegített pörköltbe, s önts hozzá 2 dl vizet.
  3. Párold a káposztát puhára.
  4. Ízesítsd köménymaggal.
  5. A tejfölből és a lisztből készült habarással sűrítsd be az ételt.
  6. Kóstold meg, hogy elég sós-e. Ha nem, sózd meg.
Egyéb elnevezések: káposztás pörkölt.