2009. március 27., péntek

Tiroli gombóc

Hozzávalók
egy nagy poharas (450 gramm) 12%-os zsírtartalmú tejföl, annyi liszt, amennyit felvesz a tészta, 6 tojás, 25 dkg füstölt sonka, 2 evőkanál házizsír, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, só.

Elkészítés
Összekeverjük a tejfölt, a tojásokat egy kicsi sóval és annyi fehérliszttel, hogy jól formázható, közepesen lágy tésztát kapjunk, majd ujjnyi vastag téglalapot formázunk belőle. Egy konyharuhát kikenünk egy evőkanál házizsírral, majd a tésztát ebben henger alakúvá formázzuk, a két végét erősen összekötjük, hogy ki ne bomoljon. Lobogó, sós vízben egy óra hosszáig főzzük, majd a levétől alaposan lecsepegtetve kicsomagoljuk, majd egy forró tálra fektetjük. A másik evőkanál zsírban megpirítuk a zsemlemorzsát, beletesszük a kis kockákra vágott füstölt sonkát, és ezzel öntjük le a feldarabolt gombócot.

Költségek: kb. 900-950 Ft. Olcsó.