2011. december 8., csütörtök

Raffaello házilag, egyszerűen, gyorsan

Jellemzők: a finom olasz trüffel otthoni változata. A recept alapján kb. 70 dkg kókuszos bonbon készül.
Elkészítési idő: 50 perc hűtéssel együtt 
Nehézségi fok: egyszerű 
Olcsósági faktor: ***

Hozzávalók: 
  • 20 dkg tejpor (valódi tejpor, nem kávéfehérítő!)
  • 20 dkg porcukor
  • 12,5 dkg sütőmargarin (egy kocka fele, vajjal nem helyettesíthető, mert ragadós lesz a massza)
  • 3 evőkanál tej
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • trüffelpapír (opcionális)
  • diófélék tölteléknek - mogyoró, dió, mandula, pisztácia, sótlan földimogyoró (opcionális)

Elkészítés:
  1. Robotgép vagy keverőgép segítségével elegyítsd a szobahőmérsékletű margarint a porcukorral, a tejporral és a tejjel.
  2. A keverés végén a már homogén masszába keverj bele 10 dkg kókuszreszeléket is.
  3. Tedd a hűtőbe 20 percre.
  4. A kifagyott masszából formázz 2-2,5 cm-es nagyságú golyókat.
  5. Hengergesd meg ezeket a maradék kókuszreszelékben.
  6. Tárold hűvös, száraz helyen az elkészült házi finomságot. Jó étvágyat!

Összár: 700 - 900 Ft (diófélék nélkül, 2011)

Egyéb elnevezések: kókuszos bonbon házilag, kókuszos trüffel saját kezűleg, fehér kókuszgolyó keksz nélkül.