2011. december 8., csütörtök

Ferrero Rocher bonbon házilag, egyszerűen

Jellemzők: a finom olasz trüffel otthoni változata. Ízlésesen becsomagolva (karácsonyi) ajándékba adható, de a szaloncukrot is helyettesítheti.
Elkészítési idő: 90 perc hűtéssel együtt
Nehézségi fok: egyszerű 
Olcsósági faktor: ***


Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
  • 10 dkg mogyoró ízű krémmel töltött nápolyi, csokibevonat nélküli változat
  • 15 dkg pörkölt mogyoró jól felaprítva (helyettesítheted nem sózott földimogyoróval is)
  • 20 dkg mogyorókrém (Nutella vagy más nagyon mogyoróízű krém)
  • 15 dkg étcsokoládé (nem tortabevonó!)
  • 0,5 dl étolaj (ez kb. 3,5 evőkanálnyi)
  • fogpiszkáló
  • pralinépapír vagy alufólia a csomagoláshoz (opcionális)

Elkészítés:
  1. A mogyorókrémet melegítsd folyékony állagúra a mikróban. Nem kell túlhevíteni!
  2. A nápolyit zúzd olyan apró darabokra, amennyire csak lehet.
  3. Keverd össze a melegített mogyorókrémmel a nápolyidarabokat és a mogyoródarabokat. Helyezd 30 percre a hűtőszekrénybe a masszát.
  4. A masszából formázz azonos méretű, kb. 2,5-3 cm nagyságú golyóbisokat. Tedd ismét a hűtőbe ezeket, hogy megkeményedjenek. 
  5. Olvaszd fel az étcsokoládét, majd keverd el benne az étolajat.
  6. Döfj fogvájót egy golyóbisba, majd hengergesd meg az olvasztott csokoládéban. Ismételd meg a műveletet mindegyikkel.
  7. A mázzal bevont golyókat ismét hűtsd le.
  8. Amennyiben vastagabb, többrétegű csokoládébevonatot szeretnél (mint amilyen a bolti változatnak is van), még egyszer forgasd át az olvasztott csokiban a bonbonokat, s hűtsd le őket minden bevonatozás előtt/után.
  9. A házi finomságokat tárold hűvös, száraz helyen. Jó étvágyat!

Összár: az alapanyagok minőségétől függően 800 - 1300 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: mogyorókrémmel töltött trüffel házilag, mogyorós bonbon saját kezűleg, mogyorókrémes desszert házilag, mogyorókrémes szaloncukor.