2011. november 29., kedd

Tepsis túrós csusza lucskosan

Jellemzők: egyszerű, gyors, hagyományos magyar étel. Sütőben sütve még ízletesebb. A recept utasításait követve a túrós tésztád jó lucskos lesz!
Elkészítési idő: 35-40 perc sütéssel együtt 
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****



Hozzávalók 6 adaghoz:
  • 50 dkg friss tehéntúró
  • 20 dkg füstölt szalonna apró kockákra vágva
  • 1 zacskó csuszatészta vagy fodros nagykocka (utóbbival mutatósabb)
  • 1 nagy poharas, zsírszegény tejföl (450 g)
  • mély tepsi
  • serpenyő

Elkészítés:
  1. Főzd ki a tésztát enyhén sós vízben (a szokásos módon), majd szűrd le.
  2. A tejfölt keverd össze a túróval.
  3. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius fokosra.
  4. Süsd ki egy serpenyőben a szalonnakockák zsírját.
  5. A szalonnazsír felét öntsd egy tepsi aljára. Egyenletesen terítsd el rajta a leszűrt tésztát, ezt sózd meg enyhén, majd csöpögtesd rá a szalonnazsír másik felét. Oszlasd el a tészta tetején a túrós-tejfölös egyveleget, végül szórd meg szalonnapörcökkel.
  6. Told a tepsit a forró sütőbe 10-15 percre. Sütni nem kell, csak átforrósítani.
  7. Tálald melegen az ételt. Jó étvágyat!


Összár: 950 - 1100 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: túrós tészta tepsiben, túrós csusza sütőben.