Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg füstölt szalonna apró kockákra vágva
- 1 kg apró szemű burgonya megtisztítva (a nettó tömege kb. 80 dkg), egészben hagyva
- 1 db citrom
- egy teáskanál cukor
- só
- kevés friss vagy szárított petrezselyemzöld apróra vágva
Elkészítés:
- A szalonnakockákat pirítsd üvegesre egy nagyobb lábasban. Öntsd fel 2,5-3 dl vízzel, s forrald fel.
- Tedd rá az apró szemű krumplikat a zsírra.
- Párold letakarva 25-30 percig. Ennyi idő alatt a burgonya megszívja magát vízzel. Ha ez mégsem történne meg és túl lucskos maradna a zöldség, párold pár percig még fedő nélkül is.
- Amikor megpirult a krumpli, csavard rá a citrom levét és hintsd meg egy teáskanál cukorral, valamint kevés petrezselyemmel. Jól kavard össze!
- Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: Szalonnás - citromos burgonya