2011. november 20., vasárnap

Rántott csirkepogácsák gombásan

Jellemzők: finom, kiadós feltét. Hamarabb elkészül, mint a hagyományos rántott csirkecomb. Leginkább a majonézes krumplisaláta passzol mellé, de fogyasztható rizs- és egyéb burgonyaköretekkel, salátákkal is.
Elkészítési idő: 20 perc előkészületek +  30 perc sütési idő  
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: csirkecombból: ****, csirkemellből: ***

Hozzávalók négy adaghoz:
  • 8 db nagyobb csirke felsőcomb vagy kb. 60 dkg csirkemellfilé megtisztítva
  • 25 dkg csiperkegomba (sampinyon) megtisztítva, nagyobb darabokra vágva
  • 3-4 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • őrölt fekete bors
  • petrezselyemzöld finomra metélve (opcionális)
  • egy teáskanál mustár (opcionális)
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítés:
  1. Daráld le a gombadarabokat.
  2. A csirkecombot csontozd ki és bőrözd le, mosd meg, vágd hosszú csíkokra, majd daráld le azt is. (A csirkemellfilét vágd darabokra, majd nyomd/tekerd végig a darálón.)
  3. A gomba és a csirkehús darálékát keverd el 2 tojással és kevés zsemlemorzsával. Ízlés szerint fűszerezd borssal, sóval, petrezselyemzölddel és mustárral.
  4. A masszából formázz 12 db lapos pogácsát, majd a szokásos módon panírozd be (liszt, tojás, prézli). 
  5. Dobd azokat bő, forró olajba. Süsd közepes hőfokozaton mindkét oldalukat pirosra.
  6. Jó étvágyat!