2011. november 12., szombat

Rakott palacsinta csirkemájjal

Jellemzők: finom rakott egytálétel pikáns, csirkemájas töltelékkel. Készülhet más állat májából is.
Elkészítési idő: palacsintasütés + további 40 perc
Nehézségi faktor: közepesen nehéz, haladóknak 
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók négy adaghoz:
  • 12 db nagy átmérőjű, vastagabb palacsinta
  • 30 dkg csirkemáj (szív nélkül), megtisztítva, ledarálva vagy szétkaparva
  • 2 keményre főtt tojás apró kockákra vágva
  • egy maroknyi apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 tojás (nyers)
  • 0,5 pohár tejföl (kb. 85 g)
  • 1 vöröshagyma felkockázva
  • 2 evőkanál étolaj
  • őrölt feketebors
  • szegfűbors
  • szerecsendió

Elkészítés:
  1. Fonnyaszd meg az étolajon a hagymát, add hozzá a májpépet. Párold puhára.
  2. Fűszerezd meg ízlés szerint, add hozzá a petrezselyemzöldet, a kockákra vágott főtt tojást, valamint keverd el benne a nyers tojást és a tejfölt is.
  3. Egy tűzálló tálban rétegezd fel a palacsintákat. Mindegyiket kend meg egyenletesen a májas töltelékkel.
  4. A tetejére csak sima palacsinta kerüljön, ezt a réteget már ne kend meg.
  5. Forrósítsd át mikrohullámú sütőben vagy előmelegített sütőben. Sütni nem kell.
  6. Kínáld friss salátával vagy savanyúsággal!
  7. Jó étvágyat

Egyéb elnevezések: Májas palacsinta, májas rakott palacsinta, csirkemájas rakott palacsinta.