2011. november 20., vasárnap

Olcsó banántorta

Jellemzők: kevert tészta alapú, gyümölcsös, egyszerű süti. 
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 2 barnult banán húsa áttörve
  • 15 dkg porcukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 22 dkg liszt
  • 1,5 dl étolaj
  • kerek tortaforma zsiradékkal kikenve és vékonyan belisztezve
  • A mázhoz: 15 dkg porcukorból, 1 tojásfehérjéből és 1 evőkanál citromléből készített cukormáz.

Elkészítés:
  1. Melegítsd elő 180 Celsius fokosra a sütőt.
  2. Verd a 2 tojást egy edénybe. Add hozzá a banánhúst, az étolajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot, végül evőkanalanként adagold hozzá a lisztet. Keverd egynemű tésztává.
  3. A tésztát öntsd a kerek formába (vagy egy kisebb tepsibe). Csúsztasd az előmelegített sütőbe. Kb. 25-30 perc kell neki, hogy megsüljön. (A 25. percnél szórj a tészta közepébe egy fogpiszkálót, hogy megtudd, nyers-e.)
  4. A kész süteménylap tetején oszlasd el egyenletesen (pl. egy fa spatula segítségével) a cukormázat.  
  5. Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: banán szelet, banános süti, banánsütemény.