2011. november 27., vasárnap

Kakaós-kávés szelet (hipergyors, finom és egyszerű!)

Jellemzők: finom sütemény percek alatt. Tésztája tortalapnak is ideális.
Elkészítési idő: 10 perc bekeverés + 35 perc sütés 
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók:
  • 25 dkg búzafinomliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • csipetnyi só
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor 
  • 6 evőkanál étolaj
  • 2 teáskanál 10%-os ecet
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2,5 dl sűrű kávé
  • 0,5 tasak sütőpor
  • zsiradékkal kikent és liszttel behintett tepsi
  • tejszínhab, csokiszirup és/vagy vaníliajégkrém a tálaláshoz

Elkészítés:
  1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
  2. Egy keverőtálban egy elektromos keverőgép vagy egy habverő segítségével alaposan dolgozd össze a hozzávalókat.
  3. Öntsd az egynemű tésztát a kikent, behintett tepsibe.
  4. Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe 35 percre. A 35. percben végezz fogpiszkálópróbát. Ha még ragadós a sütemény közepe, süsd további 5 percig.
  5. Tálald tejszínhabbal, jégkrémmel és/vagy csokisziruppal megöntözve a finomságot. Ám önmagában is kellemes ízű! Jó étvágyat!

Összár: 400 - 500 Ft. (2011). Egyéb elnevezések: kakaós kávétorta, kávétortalap recept, gyors kávés sütemény, kakaós kávés süti.