2011. november 26., szombat

Gombás csirkemellragu

Jellemzők: ízletes, szaftos húsétel vörösborral és gombával. Főtt tészta vagy galuska (nokedli) illik mellé.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: egyszerű 
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 50 dkg csirkemellfilé megtisztítva, 1 cm-es csíkokra vágva
  • búzafinomliszt
  • 2 vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 1 dl étolaj
  • 1,5 dl édes vörösbor
  • 2 evőkanál sűrű paradicsompüré 
  • őrölt fekete bors
  • 50 dkg gomba (csiperke), megtisztítva, vékony szeletekre vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • leheletnyi őrölt szegfűszeg
  • 1 - 2 gerezd fokhagyma
  • friss vagy szárított kakukkfű

Elkészítés:
  1. Finoman forgasd meg a mellcsíkokat lisztben, majd helyezd azokat felhevített olajba.
  2. Szórd mellé a hagymakockákat és pirítsd együtt ezeket néhány percig.
  3. Add mellé a paradicsompürét, s öntsd fel a borral. Ízesítsd fokhagymával, szegfűszeggel, kakukkfűvel, sóval, borssal. Párold a húst fedő alatt puhára, tartsd az edényt kis hőfokozaton.
  4. Egy serpenyőben melegíts fel kevés olajat, s párold meg rajta a gombaszeleteket. Enyhén fűszerezd borssal és sóval.
  5. A már puha gombaszeleteket öntsd a szintén puha csirkéhez, s folyamatos kevergetés mellett forrald a kettőt össze.
  6. Tálald melegen, főtt tésztával. Jó étvágyat!
Összár: 850 - 1200 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: gombás - paradicsomos - vörösboros csirke ragu