Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: egyszerű 
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 50 dkg csirkemellfilé megtisztítva, 1 cm-es csíkokra vágva
 - búzafinomliszt
 - 2 vöröshagyma apró kockákra vágva
 - 1 dl étolaj
 - 1,5 dl édes vörösbor
 - 2 evőkanál sűrű paradicsompüré
 - só
 - őrölt fekete bors
 - 50 dkg gomba (csiperke), megtisztítva, vékony szeletekre vágva
 - 1 nagy fej vöröshagyma
 - leheletnyi őrölt szegfűszeg
 - 1 - 2 gerezd fokhagyma
 - friss vagy szárított kakukkfű
 
Elkészítés:
- Finoman forgasd meg a mellcsíkokat lisztben, majd helyezd azokat felhevített olajba.
 - Szórd mellé a hagymakockákat és pirítsd együtt ezeket néhány percig.
 - Add mellé a paradicsompürét, s öntsd fel a borral. Ízesítsd fokhagymával, szegfűszeggel, kakukkfűvel, sóval, borssal. Párold a húst fedő alatt puhára, tartsd az edényt kis hőfokozaton.
 - Egy serpenyőben melegíts fel kevés olajat, s párold meg rajta a gombaszeleteket. Enyhén fűszerezd borssal és sóval.
 - A már puha gombaszeleteket öntsd a szintén puha csirkéhez, s folyamatos kevergetés mellett forrald a kettőt össze.
 - Tálald melegen, főtt tésztával. Jó étvágyat!
 
Összár: 850 - 1200 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: gombás - paradicsomos - vörösboros csirke ragu
Egyéb elnevezések: gombás - paradicsomos - vörösboros csirke ragu