2011. november 29., kedd

Gesztenyetorta sütés nélkül (egyszerű)

Jellemzők: finom krémes desszert sütés nélkül
Elkészítési idő: 40 perc + min. 12 óra hűtés 
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: **

Hozzávalók:
  • 30 dkg porrá darált háztartási keksz
  • 10 dkg lágy sütőmargarin vagy vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 50 dkg (két "téglányi") cukrozott gesztenyemassza kiolvasztva, krumplinyomón átnyomva
  • 2 evőkanál sütőrum
  • 1 kis doboznyi (200 ml-es) rózsaszín Hulala kemény habbá verve
  • 0,5 dl tej
  • 20-25 szem (kb. fél üvegnyi) magozott meggy
  • benedvesített tortalap-sütőforma

Elkészítés:
  1. Gyúrd össze a darált kekszet a zsiradékkal, a porcukorral és a kakaóval masszává, majd béleld ki ezzel úgy a sütőformát, hogy a tészta a forma szegélyét is beborítsa.
  2. A felvert Hulalát keverd a gesztenyemassza 4/5-ével, a tejjel és a sütőrummal egynemű krémmé.
  3. A krémmel töltsd meg a tortaformát. 
  4. A torta tetejét díszítsd a maradék gesztenyemassza-csíkokkal, valamint a magozott meggyszemekkel.
  5. Tedd a desszertet letakarva legalább 12 órára a hűtőbe. Fogyaszd hidegen. Jó étvágyat!

Összár: 1300 - 1600 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: gesztitorta sütés nélkül