2011. november 5., szombat

Fahéjas szívecskék (linzer jellegű aprósütemény)

Jellemzők: kiadós, linzer jellegű, karácsonyi süti, ünnepi süti
Elkészítési idő: 25 perc gyúrás + 8 óra pihentetés + 60 perc sütés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****


Hozzávalók kb. 3 tepsi süteményhez
  • 90 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg sütőmargarin (1 kocka)
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 tojássárgája
  • 2 pohár tejföl (350 g)
  • csipetnyi só
  • lemeztepsi(k)
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez


Elkészítés:
  1. A lisztet a sütőporral, a lágy margarinnal, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, kevés sóval, a citrom héjával és a tejföllel dolgozd össze alaposan.
  2. Tedd letakarva hűvös helyre egy éjszakára. (Legalább 8 óra pihentetés kell a tésztának.)
  3. A tésztát nyújtsd ki 1 cm vastagra és szaggasd őket szív alakúra (vagy bármilyen más aprósüteményekhez való formával formázd ki a sütiket) .
  4. Tedd zsiradékkal vékonyan kikent lemeztepsire a szívecskéket.
  5. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra, majd tolj be egy tepsinyi porciót. Kb. 20 perc kell egy adagnyi sütemény megsütéséhez.
  6. A kész szíveket hintsd meg fahéjas vagy vaníliás porcukorral. Tárold száraz helyen, letakarva, vagy fémdobozba zárva.
  7. Jó étvágyat!
Fahéjas aprósüti
Fahéjas holdak
Fahéjas csillagok
Fahéjas sütemény
Fahéjas aprósütemény