2011. november 12., szombat

Dióperec, mandulaperec egyszerűen

Jellemzők: dióból vagy mandulából készülő, lisztmentes aprósütemény
Elkészítési idő: 20 perc + 1 óra szárítás
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók egy nagy adaghoz:
  • 40 dkg finomra darált dió vagy mandula
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál sűrű baracklekvár
  • olajjal vagy zsírral kikent lemeztepsi a sütéshez

Elkészítés:
  1. Gyúrd össze a lekvárt a darált dióféleséggel és a porcukorral.
  2. A masszából formázz apró pereceket (vagy szaggass ki belőle apró félholdakat).
  3. Tedd őket sorba a tepsin.
  4. Melegítsd elő a sütőt alacsony hőfokozatúra és szikkaszd benne nagyon lassan, kb. 1 órán át a formákat.
  5. Jó étvágyat!