2011. október 26., szerda

Vaníliás palacsinta (olcsón, egyszerűen)

Finom és hamar kész. Az itt leírt vaníliás töltelék egyes süteményekbe is illik (pl. piskótába).

Hozzávalók: 16 db édes, átlagos átmérőjű palacsinta. A krémhez: 3 tojás sárgája, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál cukor, leheletnyi só, 4 dl tej, 2 tasak (lehetőleg Bourbon) vaníliás cukor / vagy vaníliarúd bele.

Elkészítés:
  1. A tojás sárgáit keverd el csomómentesre a liszttel és a cukorral. 
  2. Adagold hozzá lassan a tejet, a vaníliát és nagyon kevés sót.
  3. Nagyon lassú tűzön főzd meg a krémet.
  4. Ha nagyjából kihűlt, töltsd meg vele a palacsintákat.
  5. A maradék krémet kend a négyrét hajtott palacsinta külsejére. 
Egyéb elnevezések: vaníliás krém palacsintába, vaníliás palacsintakrém, vaníliás palacsintatöltelék, vaníliás krém, vaníliás töltelék.