2011. október 25., kedd

Bulgár csirkeraguleves (olcsó, kiadós, laktató!)

Ízletes, csirkeaprólékból készülő finomság, fűszerezési módja kicsit eltér a mi hagyományainktól. Próbáld ki, mert nagyon pompás lesz a végeredmény!


Hozzávalók kb. 8 tányérhoz: 1 kg csirkeaprólék (vagy darabokra vágva: 1 farhát, 1 comb, 2 szárny, 1 nyak); 1 fej lereszelt hagyma, 1 kanál liszt, 2 nagy répa, 2 fehérrépa, 1 pici karalábé, 1 db babérlevél, 3 dkg vaj, 1 pohár natúr joghurt, szemes bors, só, 1 tojás sárgája.

Elkészítése:
  1. A vajon pirítsd meg a lereszelt vöröshagymát. Add hozzá a megtisztított, felkockázott leveszöldségeket, hintsd meg liszttel és engedd föl két liter vízzel.
  2. Tedd a lábasba a csirkedarabokat is.
  3. Fűszerezd meg a levest, majd takard le. Főzd addig, amíg a hozzávalók puhák nem lesznek.
  4. Keverd el a joghurttal a tojássárgáját egy nagy levesestál alján. Erre öntsd bele a fazékból a forró levest. Folyamatosan kevergesd, mert különben összekapódik a tojás.
Egyéb elnevezések: olcsó raguleves, egyszerű csirke raguleves, bolgár ragu leves.