2011. október 19., szerda

Gombával töltött krumpli egyszerűen, olcsón

Két "húsevős" nap között vagy egy kiadós, húsos leves után örvendeztetheted meg magad, családod vagy barátaid ezzel a betevővel. Sültek mellé köretnek sem utolsó, sőt: a tejet fogyasztó vegetáriánusok is elkészíthetik!




Hozzávalók: 8 nagy szem krumpli, sok felmetélt petrezselyemzöld, egy tojás fehérje, 20 dkg gomba, 1 evőkanál étolaj, egy pohár (150-175 g) tejföl, só, bors.

Elkészítés:

  1. Főzd meg a burgonyát héjában, hűtsd ki és pucold meg.
  2. Párold meg a gombát.
  3. Vájd ki a krumpliszemek közepét.
  4. A belső részeket törd össze, keverd el egy kanál tejföllel, a tojás fehérjével, a petrezselyemzölddel, sóval és borssal, no meg persze a párolt gombával.
  5. Tedd egy olajjal kikent jénaiba a burgonyákat.
  6. Locsold meg a maradék tejföllel a tetejüket, s süsd meg forró sütőben.

Egyéb elnevezések: töltött burgonya gombával, gombával töltött burgonya.