2011. október 14., péntek

Egyszerű vajas pogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg teavaj
  • 2 tojás
  • csipetnyi szódabikarbóna
  • teáskanálnyi só
  • 1 dl langyos tej
  • ízlés szerint köménymag, szezámmag a pogácsa tetejére


Elkészítés:

  1. A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, a tojásoknak csak a sárgáját tegyük a tésztába!
  2. A jól összedolgozott masszát pihentessük a kamrában vagy a hűtőszekrényben bő órányit, letakarva.
  3. Nyújtsuk ki egy deszkán kb. 2 cm vastagságúra.
  4. Apró lyukú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a süteményeket.
  5. Felvert tojásfehérjével megkenjük a pogácsákat.
  6. Ízlés szerint megszórjuk szezám- vagy köménymaggal.
  7. Kikent lemeztepsin süssük meg, 200 fokon. A sütőt ne felejtsük el előre felmelegíteni.