- 40 dkg liszt
- 20 dkg teavaj
- 2 tojás
- csipetnyi szódabikarbóna
- teáskanálnyi só
- 1 dl langyos tej
- ízlés szerint köménymag, szezámmag a pogácsa tetejére
Elkészítés:
- A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, a tojásoknak csak a sárgáját tegyük a tésztába!
- A jól összedolgozott masszát pihentessük a kamrában vagy a hűtőszekrényben bő órányit, letakarva.
- Nyújtsuk ki egy deszkán kb. 2 cm vastagságúra.
- Apró lyukú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a süteményeket.
- Felvert tojásfehérjével megkenjük a pogácsákat.
- Ízlés szerint megszórjuk szezám- vagy köménymaggal.
- Kikent lemeztepsin süssük meg, 200 fokon. A sütőt ne felejtsük el előre felmelegíteni.