2011. október 14., péntek

Egyszerű pogácsa - Klasszikus recept

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • fél kávéskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 45-50 dkg liszt
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 2 evőkanál, (lehetőleg házi) sertészsír
  • 2 tojás


Elkészítés:

  1. Cukros, langyos tejben feloldjuk az élesztőt.
  2. A margarint, a zsírt és a lisztet elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk az élesztős tejet és két tojás sárgáját és ízlés szerinti mennyiségű sót.
  4. Alaposan összedolgozzuk.
  5. Egy éjszakán át állni hagyjuk egy letakart tálban.
  6. Másnap kinyújtjuk a tésztát, egy villával megszurkáljuk és pogácsaszaggatóval kialakítjuk az aprósütiket.
  7. Lemeztepsire rakjuk a pogácsákat és a felvert tojásfehérjékkel megkenjük.
  8. Pihentessük sütés előtt negyed órát
  9. Forró, kétszáz fokos sütőben süssük aranyszínűre.