2011. október 22., szombat

Egyszerű gombás omlett

Ha gyorsan akarsz valami fehérjedúsat és laktatót összeütni vacsorára, vagy nem szokványosat reggeliznél, készíts gombás omlettet.

Hozzávalók négy személyre: 30 dkg (csiperke)gomba, 1 evőkanál étolaj, 6 tojás, 6 evőkanál liszt, kis bors, só, petrezselyemzöld, metélőhagyma, egy késhegynyi szódabikarbóna, kevés tej, plusz némi zsiradék az omlettek sütéséhez.

Elkészítés: 
  1. Vágd a gombát nagyobb szeletekre, s párold meg kevés étolajon.
  2. Sózd meg, borsozd meg, s add hozzá a finomra metélt petrezselymet, illetve kevés feldarabolt metélőhagymát.
  3. Keverd össze a tojássárgájákat a liszttel, kevés tejjel és némi szódabikarbónával. 
  4. A tojásfehérjéket verd keményre, majd óvatosan elegyítsd az előbb elkészült sűrű masszával.
  5. Add hozzá a fűszeres gombaszeleteket is.
  6. Egy nagy átmérőjű serpenyőben süss a tésztából négy omlettet. Csak az egyik oldalát süsd meg, s a sütés alatt helyezz a serpenyőre egy nagy fedőt (így a teteje is megsül).
  7. Gazdagíthatod némi reszelt sajttal is az ételt.