2011. október 20., csütörtök

Ánizskenyér - egyszerű édes süti karácsonyra, télre

Finom, egyszerű és gyorsan megvan, karácsonyra ideális, ha rengeteg az ünnepi teendőd!


Hozzávalók négy személyre: 6 tojás sárgája, 2 tojás fehérje (a maradék 4 fehérjéből készülhet habcsók), 15 dkg porcukor, 1 teáskanál őrölt ánizs, 5 dkg sütőmargarin, csipetnyi só, 1 teáskanál sütőpor, 15 dkg liszt + a sütéshez püspökkenyérforma és még egy kis margarin.

Elkészítés:
  1. Kavard össze a tojássárgáját, a két fehérjét, a porcukrot, az őrölt ánizst, a pici sót, a sütőmargarint és a lisztet jó alaposan, elektromos habverővel.
  2. Öntsd a margarinnal kikent formába.
  3. Süsd meg közepes hőfokozaton.
  4. Tálalás előtt hintsd meg egy kevés porcukorral a sütemény tetejét!
Ánizsos szelet, ánizssüti