2010. június 8., kedd

Zsályás-almás csirkemáj


Hozzávalók 4 személyre: 3 db közepes alma, 1 csokor zsálya, 40 dkg megtisztított csirkemáj szív nélkül (baromfiboltban vásároljunk 50 dkg csirkemájat  szívvel és a szívet tegyük be a fagyasztóba, jó lesz zöldséglevesbe), kevés petrezselyemzöld, só, bors, 2 evőkanál étolaj vagy 5 dkg más zsiradék.


Elkészítés: A hagymát karikázzuk fel és a meghámozott, megmosott almát vágjuk nagyobb kockákra. Az olajat forrositsuk fel egy serpenyőben. Dobjuk bele előbb a hagymát és piritsuk meg. Majd tegyük mellé a félbevágott májat, fűszerezzük meg borssal, s tegyük hozzá az almakockákat is.

Öntsünk rá egy kevés vizet, szórjuk meg az apróra vágott zsályalevéllel és nagy lángon rázogassuk, amig a máj meg nem puhul. Végül sózzuk, és hintsük meg kevéske felmetélt petrezselyemmel.

Köretnek: burgonyapüré 1 kg krumpliból, tejjel és némi margarinnal elkeverve.