2009. április 9., csütörtök

Túrós lepény (olcsó süti)

Hozzávalók:
A tésztához: 45-50 dkg rétesliszt, 20 dkg sütőmargarin, 7 dkg porcukor, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, tej. Töltelék: 25 dkg túró, 2 pohár (350 g) zsírszegény tejföl, 6 evőkanál gríz, 4 tojás, 15 dkg cukor,  5 dkg margarin.

Elkészítés:
A réteslisztből, a margarinból, porcukorból, a két tojásból, sütőporból tésztát gyúrúnk úgy, hogy annyi tejet adagolunk hozzá, hogy a massza könnyen nyújtható legyen. A túrót alaposan áttörjük és a többi töltelék-alapanyaggal elkeverjük, majd néhány percre a mikrohullámú sütőbe tesszük. A töltelék akkor jó, ha kenhetően sűrű, de nem folyik.
A tészta 2/3-át kinyújtjuk és enyhén kizsírozott tepsibe fektetjük. Erre kerül rá a túrós töltelék, majd a kinyújtott, maradék 1/3-nyi tészta, amit megszurkálunk villával. Kb. fél órán keresztül sütjük, majd a tepsiben, konyharuha alatt hűtjük ki.

Összköltség: 850-950 Ft