2009. április 8., szerda

Cseh sertéspörkölt

Hozzávalók 4 adaghoz:
60 dkg sertéscomb vagy sertéslapocka, 1 evőkanál étolaj, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál pirospaprika, só, két káváskanálnyi őrölt köménymag, 1 kisebb, savanykásabb alma, egy teáskanálnyi cukor, 0,5 liter tejsavó.

Elkészítés:
A húst 2x2 cm-es kockákra vágjuk tisztítás után, majd sóval és pirospaprikával elkevert lisztben meghempergetjük. Ezután hirtelen kisütjük őket étolajban. Ráöntjük a tejsavót, hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott almát, minimális cukrot, köménymagot, sót. Fedő alatt pároljuk a húst kb. 30 percig, lassú tűzön, időnként megrázogatjuk az edényt (és nem kavargatjuk!). Akkor megfelelő, ha a tejsavónak kb. a fele elpárolgott.

Tálalás: párolt rizzsel.

Összköltség körettel: kb. 900-950 Ft.

Egyéb elnevezések: köményes - almás pörkölt cseh módra