2009. április 7., kedd

Diós-mazsolás rakott tészta

Hozzávalók:
40 dkg szélesmetélt, 10 dkg mazsola, 10 dkg darált mák és/vagy dió, 15 dkg szilvalekvár, 5 dkg cukor, só, étolaj.

Elkészítés:
A metéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd egy étolajjal kikent tűzálló agyagtálba (esetleg tepsiben) egy réteg tésztát teszünk. Ezt megkenjük sűrű szilvalekvárral és jön a következő réteg tészta. Erre a cukros vízben áztatott mazsola és a cukorral elkevert mák/dió kerül. Még egy réteg tészta jön, ez lesz a teteje, amit megkenünk némi szilvalekvárral. Forró sütőben kb. 20 percig sütjük. Porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.

Összár: 650-700 Ft.

Egyéb elnevezések: mákos - mazsolás rakott tészta, mákos - mazsolás metélt, diós - mákos metélt