2009. április 19., vasárnap

Olcsó káposztás bab Eszti néni módra recept

Hozzávalók:
egy zacskó (fél kiló) tarkabab, 1 kg savanyú káposzta, egy evőkanál sűrű paradicsompüré, 2 vastagabb szelet füstölt szalonna, 1 szál (kb. 30 dkg) lecsókolbász, 1 kávéskanál pirospaprika, kis ételízesítő, 2 evőkanál sertészsír vagy étolaj, 2 babérlevél, majoránna, 1 kisebb fej vöröshagyma.

Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk, másnap puhára főzzük némi szódabikarbóna és két babérlevél kíséretében.  A káposztát kissé átmossuk folyó víz alatt, majd kicsavarjuk, s lepirítjuk egy kisebb felkockázott hagyma kiséretében a zsiradékon, majd felöntjük 3-4 dl vízzel. Ha felfőtt, lassú tűzön pároljuk 10 percig, majd helyezzük bele a beirdalt szalonnaszeleteket, a felkarikázott kolbászt és főzzük még pár percig. Végül ízesítsük paradicsompürével, pirospaprikával, ételízesítővel, majorannával, esetleg kis borssal.

Kategória: szuperolcsó