2009. április 20., hétfő

Gombás palacsintatál

Hozzávalók:
16 db sós palacsinta, 40 dkg csiperkegomba, csipetnyi pirospaprika, kis fej vöröshagyma, só, kevéske étolaj, kevés őrölt bors, 1 pohár zsírszegény tejföl (175 g).

Elkészítés:
A megmosott csiperkéket laskára vágjuk, s az olajban megfonnyasztott, felkockázott hagymán puhára pároljuk némi pirospaprika, só és bors kíséretében. Ha puha a gomba, megtöltjük vele a palacsintákat. Egy tűzálló tálat kikenünk kevéske étolajjal, majd szorosan egymás mellé tesszük benne a gombás tésztaroládokat. A tetejét öntsük le tejföllel, s előmelegített sütőben süssük addig, amíg a tejföl megpirul.
Kategória: szuperolcsó.
Gombával rakott palacsinta, gombával töltött palacsinta.