2009. április 1., szerda

Marhamáj fokhagymásan - borosan

Hozzávalók
50 dkg marhamáj, 2 fej vöröshagyma, 4 nagyobb gerezd fokhagyma, étolaj, só, 1 dl fehérbor, pirospaprika, bors, petrezselyemzöld, egy szál újhagyma díszétésnek, tej.

Elkészítés
A tejes vízben egy éjszakán át áztatott májat mgmossuk, hártyáitól megfosztjuk, majd felszeleteljük. Három cikk fokhagymát pépessé törünk, s ezzel bedörzsöljük a májszeleteket, majd egy-két órán át hagyjuk, hogy a máj beszívja a fokhagyma aromáját. Az idő letelte után felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítunk egy kis étolajon, ebbe belereszeljük a negyedik cikk fokhagymát, és a pirospaprikát feloldjuk a zsiradékban. A májat belehelyezzük az edénybe, majd felöntjük a borral és pároljuk. Amikor a belsőség puha, megsózzuk, borsozzuk, s némi finomra metélt petrezselyemmel és újhagymával tesszük pikánsabbá, illetve színesebbé.

Vegyes savanyúsággal, krumplipürével tálalva kb. 800-900 Ft.