2009. április 9., csütörtök

Húsvéti kalács (olcsó süti)

Hozzávalók:
25 dkg sütőmargarin, 15 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 tojás, fél dl tej, 40 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, reszelt citrom- és narancshéj.

Elkészítés:
22 dkg sütőmargarint kikavarjuk a cukorral, s később a tojások sárgáival (a fehérjére még szükség lesz), majd apránként hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és tejet. Végül némi reszelt narancs- és citromhéj kerüljön bele. Alaposan összedolgozzuk, majd ujjnyi vastag, kb. 10-12 cm hosszú rudakat nyújtunk a masszából. Három-három rúdból fonatokat készítünk, a végeit összenyomjuk, s a tetejüket megkenjük tojásfehérjével. A kis kalácsokat margarinnal enyhén kikent tepsire tesszük, majd 20 percig sütjük közepes fokozaton. 

Összköltség: kb. 450-500 Ft.