2011. november 5., szombat

Pulykacomb lucskos káposztával

Jellemzők: káposztás, baromfihúsos, egytálétel, magyaros, erdélyi. Az étel a székelykáposzta rokona.
Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi fok: közepesen bonyolult, haladóknak
Olcsósági faktor: ***


Hozzávalók négy személyre: 
  • 50 dkg pulyka apróhús (combhús) megtisztítva
  • 80 dkg (egy közepes fej) káposzta lereszelve
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 pohár zsírszegény tejföl (350 g) 
  • 1 babérlevél 
  • csombor
  • só, bors ízlés szerint 
  • 1 evőkanál zsír
  • 10 dkg füstölt szalonna


Elkészítés:
  1. A zsíron (vagy olajon) süsd üvegesre a felcsíkozott szalonnát.
  2. Pirítsd meg rajta a vékony csíkokra vágott hagymát.
  3. Fehérítsd ki a hagymás zsiradékon a húst.
  4. Tedd rá a lereszelt, enyhén besózott káposztát.
  5. Ízesítsd csomborral, egy babérlevéllel, borssal és sóval.
  6. Lassú tűzön párold, letakarva.
  7. Ha a levét elfőné, önts hozzá némi vizet.
  8. Ha a hús és a káposzta megpuhult, keverd el a tejföllel és rottyintsd ezeket együtt még további egy-két percig.
  9. Jó étvágyat!