2011. november 25., péntek

Lengyel krumplisaláta II. (zöldségekkel)

Jellemzők: barátaink másik burgonyasalátája, a salatka ziemniaczana gyökérzöldségekkel, majonézzel és savanyú uborkával készül. Húsételek mellé köretként adhatod, de remek egytálétel is lehet belőle főtt tojások apró kockáival tuningolva.
Elkészítési idő: burgonya- és répafőzés + 25 perc + hűtés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****


Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 8-10 db burgonya héjában megfőzve, lehéjazva, majd 7x7 mm-es kockákra vágva
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb sárgarépa 7x7 mm-es kockákra vágva, megfőzve, kihűtve, leszűrve
  • 1 kisebb gumó zeller (nyersen) lereszelve
  • 2 db kisebb csemegeuborka 7x7 mm-es kockákra vágva (lehetőleg kemény)
  • 1 közepes fej hagyma apró kockákra vágva
  • őrölt fekete bors
  • majonéz és kristálycukor ízlés szerinti mennyiségben
  • zöldpetrezselyem apróra metélve (opcionális)
  • zellerzöld apróra metélve (opcionális)

Elkészítés: 
  1. Keverd össze a zöldségkockákat és a zellerreszeléket egy tálban.
  2. Ízesítsd sóval, borssal, majonézzel és cukorral kedved szerint.
  3. Tedd a salátástálat a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Tálald hidegen. Jó étvágyat!

Összár: kb. 350- 500 Ft.

Egyéb elnevezések: lengyel burgonyasaláta, zöldséges krumplisaláta.