2011. november 8., kedd

Kiadós gesztenyekrém egyszerűen

Jellemzők: karácsonykor, szilveszterkor, vagy egyéb nagyobb alkalmak során is nyugodt szívvel kínálható kiadós krémdesszert. Hidegen fogyaszd. A recept alapján készült krémet torták, sütemények (pl. piskótalap) töltésére is felhasználhatod! Nyers tojásfehérjét tartalmaz.
Elkészítési idő: 50 perc + legalább 1 óra dermesztési idő 
Nehézségi fok: haladóknak
Olcsósági faktor: ***


Hozzávalók négy adaghoz:
  • 25 dkg (egy csomag) gesztenyemassza
  • 6 tojás sárgája
  • 6 tojás fehérje kemény habbá verve
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg mazsola rumba (vagy rumaromába) áztatva
  • 6 dl tej
  • a tálaláshoz négy üvegtál és tejszínhab

Elkészítés:
  1. A masszát a tojássárgájával keverd simára.
  2. Add hozzá a tejet és a cukrot.
  3. Gőz fölött, folyamatosan kevergetve főzd az összetevőket homogén krémmé.
  4. Ha besűrűsödött, add hozzá a lecsöpögtetett mazsolát.
  5. Hűtsd ki a krémet egy kicsit, majd elegyítsd benne a tojásfehérjehabot.
  6. Töltsd dekoratív üvegtálakba. 
  7. Tedd a hűtőszekrénybe legalább 1 órára.
  8. Tálald tejszínhabbal. Jó étvágyat!

Egyéb elnevezések: rumos gesztenyekrém, mazsolás gesztenyekrém