2011. október 22., szombat

Tormamártás (tormaszósz) egyszerűen

A húsvéti, karácsonyi étkezőasztalokon jelenik meg ez a mártás, de mindig jól passzol egyes vöröshúsból készült sültek vagy főtt marhahús mellé.

Hozzávalók: 1 kis üvegnyi torma, egy pohár tejföl (150-175 g), 1 dl tej, 1 evőkanál liszt, citromlé, só, cukor, 1 evőkanál étolaj.

Elkészítés:
  1. Az étolajon süsd meg kicsit a lisztet, mintha rántást készítenél. Vigyázz, ne süsd sokáig, mert fehéren van rá szükséged!
  2. Öntsd hozzá a tormát, a tejfölt, a tejet és kb. 1 dl vizet.
  3. Folyamatosan kavargatva, lassú tűzön főzd sűrűre a mártást.
  4. Végül sózd, cukrod meg és csavarj bele pár csepp citromlevet (esetleg ecetet).