Hozzávalók négy személyre: 40 dkg csiperke (sampion), 3 db tojás, kb. 3 evőkanál prézli, bors, 1 kevés apró kockákra vágott vöröshagyma, bors, ételízesítő, 5 dkg reszelt trappista, a sütéshez olaj.
Elkészítés:
- Mosd meg, majd daráld le a csiperkét. Ne hagyd, hogy az értékes leve kárba vesszen.
- Keverd össze a darálékot a felvert tojásokkal, a borssal, némi ételízesítővel, sóval, kevés apróra vágott hagymával, a sajttal, illetve annyi prézlivel, amennyitől a massza formázható, közepesen lágy lesz.
- Formázz belőle lapos pogácsákat.
- Süsd meg azokat forró olajban.
- Opcionális: a gombafasírt masszájához a vöröshagyma helyett adhatsz snidlinget is, továbbá apróra vágott petrezselyemmel is ízesíthető.