2011. október 27., csütörtök

Sajtos gombafasírt (olcsó, húsmentes feltét)

Ha unod a húsból készült fasírtokat, készítsd el a sajtos gombafasírtot. Rizzsel, tartármártással isteni, de szendvicstölteléknek is megteszi. Amennyiben lehetőséged van más gombafajtákhoz hozzájutni, ne csak csiperkéből készítsd el: vargányával vagy szegfűgombával még jobb ízhatást produkálhatsz.




Hozzávalók négy személyre: 40 dkg csiperke (sampion), 3 db tojás, kb. 3 evőkanál prézli, bors, 1 kevés apró kockákra vágott vöröshagyma, bors, ételízesítő, 5 dkg reszelt trappista, a sütéshez olaj.

Elkészítés:
  1. Mosd meg, majd daráld le a csiperkét. Ne hagyd, hogy az értékes leve kárba vesszen.
  2. Keverd össze a darálékot a felvert tojásokkal, a borssal, némi ételízesítővel, sóval, kevés apróra vágott hagymával, a sajttal, illetve annyi prézlivel, amennyitől a massza formázható, közepesen lágy lesz.
  3. Formázz belőle lapos pogácsákat.
  4. Süsd meg azokat forró olajban.
  5. Opcionális: a gombafasírt masszájához a vöröshagyma helyett adhatsz snidlinget is, továbbá apróra vágott petrezselyemmel is ízesíthető.
Egyéb elnevezések: sajtos gombapogácsa