2011. október 29., szombat

Kefires - mazsolás bögrés süti egyszerűen

Változatosan ízesíthető sütemény: én mazsolával és csokoládédarabokkal készítem főleg, de finom még kandírozott narancshéjjal, cukrozott-magozott meggyel, dióval, mogyoróval és mandulával is. Ezeket a hozzávalókat bátran kombinálhatod.




Hozzávalók: (1 bögre = 2,5 dl) 2 bögre kefír, 4 tojás, 1,5 pohár cukor, 1,5 bögre finomliszt, 1 csomag sütőpor, 0,5 bögre étolaj, leheletnyi só, 1 csomag áztatott mazsola (10 dkg), 5 dkg tejcsokoládé apró darabokra törve. Továbbá: sütőpapír és egy közepes méretű mély tepsi.

Elkészítés:
  1. A bögrés hozzávalókat alaposan keverd össze a tojásokkal és nagyon kevés sóval.
  2. Add hozzá a masszához az ízesítőanyagot (jelene esetben a darabokra tört csokit és a beáztatott, lecsöpögtetett mazsolát). Finoman keverd össze.
  3. Öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a keveréket.
  4. Kb. 40 percig süsd közepesen forró sütőben.
  5. Ha édesebb szájú vagy, szórd meg a tetejét porcukorral. Jobban szeletelhető, ha jól kihűlt.
Mazsolás szelet kefirrel