2009. április 13., hétfő

Pásztortarhonya egyszerűen

Hozzávalók:
20 dkg tarhonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 közepes vöröshagyma, 1 kiskanál pirospaprika, 50 dkg krumpli, 2 közepes, kemény paradicsom, 2 nem csípős zöldpaprika, só.

Elkészítés:
A szalonnát kockákra vágjuk és kisütjük a zsírját egy serpenyőben. A pörcöket kivesszük és félrerakjuk. A zsíron megpirítjuk a kockákra vágott hagymát, majd ezzel együtt a tarhonyát, hozzákeverjük a pirospaprikát, rátesszük a felkockázott krumplit, vizet öntünk alá, megsózzuk és lassú tűzön, fedő alatt párolni kezdjük. Félidőben rádobjuk a felkockázott paradicsomokat és a felkarikázott paprikát és visszesszük a pörcöket. Addig pároljuk, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak és a fölös víz el nem párolog. Hogy az étel ne égjen le és gáztűzhelyünk van, tegyünk platnikat az edény alá.

Összköltség: kb. 400-500 Ft.
Egyéb elnevezések: lecsós tarhonya