2009. április 14., kedd

Húsos palacsinta parajmártással recept

A következő étel nagyon finom, de az összköltsége csak nehezen kiszámolható, hiszen maradékból készül.

Hozzávalók:
1. 12 db nagy, sós palacsinta (költsége a recepttől, hozzávalóktól függően 150-200 Ft)
2. 30 dkg főtt, zsírszegény színhús (lehetőleg marha, sertés, esetleg tyúk, vagy főtt sonka), 2 evőkanál tejföl, 2-3 tojás, só, bors, liszt, zsemlemorzsa, étolaj
3. Egy 45 dkg-os mirelit spenótdarab feléből (vagy sóskából), kevés lisztből, tejfölből készült mártás.

Elkészítés:
A főtt marhahúst ledaráljuk, összekeverjük a tejföllel, 1 tojással és fűszerezzük. A kisütőtt palacsintákra kenjük az egyveleget, összegöngyöljük őket egyenként, majd a rántott húshoz hasonlóan bepanírozzuk és forró olajban kisütjük a tésztakorongokat.

Személyenként három palacsintát tálalunk, amelyeket a tányérokon öntünk nyakon mártással.

Egyéb elnevezések: húsos palacsinta spenótszósszal, hússal töltött sós palacsinta